Sledi!

Zimovanje čete Savskih ostrig v Gorah nad Idrijo 20. - 22. 2. 2015. Prestavili smo se v čas prazgodovinskega Mamutovega plemena, se urili v lovskih veščinah in lovili mamuta.

V Gore nad Idrijo smo se odpravili takoj ob pričetku zimskih počitnic z avtobusom. Prispeli smo v vetrovno vasico in zadhali svež hribovski zrak ter opazovali jasno zvezdato nebo. Pripravili smo vse za pričetek zimovanja in spoznali poglavarja ter dva člana Mamutovega plemena.

V soboto zjutraj nas je zbudil poglavar in v petih minutah smo se morali urediti in priti ven v jutranji zbor. Sledila sta zajtrk in kvadrat, po njem pa priprava na lov na mamute. Izobraževali smo se v stezosledstvu, izdelavi sulic in prač ter drugih podrobnostih, ki so pomembne za uspešen lov. Po kosilu nas je čakalo sledenje in lov na mamuta, ki se je zapletel v grmovje blizu pečin. Skupaj smo ga ulovili in njegovo meso spekli na ognju (mamut=zajec), poleg tega pa še dve divji kuri (piščanca). Zvečer je sledil plemenski zabavni večer, po njem pa prijetno spanje. Dva pogumna klanovca in voditelj so si izdelali iglu, v katerem so ponoči tudi prespali in dokazali, da se ne hecajo. Malo smo še ustvarjali in narisali nekaj letečih mamutov ipd.

V nedeljo nas je zunaj presenetila čudovita zimska idila, ki nam je še dodatno polepšala zimovanje. Pred odhodom nas je na svoj rojstni dan (22. 2. - dan spomina) obiskal nihče drug kot Robert Baden Powell, ki nam je namenil besede svoje oporoke in nas opogumil, naj sledimo skavtstvu, idealom in svojemu srcu.

Avtor: ??

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.