IV Izziv 2013 - Zagazi

IV izziv čet: Brežice, Črnomelj, Krško, Litija, Novo mesto, Šentjernej in Tržišče v Hrvaškem Brodu 18. maja 2013.

Kako malo je včasih potrebno, da nekomu izvabiš nasmeh na obraz ... Tokrat nam je voditeljem vseh omenjenih čet in pomočnikom to uspelo pri skoraj 140 izvidnikih in vodnicah. :D Preproste in pristne izkušnje so dostikrat razlog za nepozabne spomine in tokrat jih je bilo zagotovo veliko!


Dogajanje se je začelo ob 8.30 z zbiranjem v čistih oblačilih in obutvi, že takoj po vstopu skozi vhodno zgradbo pa se je pokazalo, kakšen bo dan - blaten. Uvodnemu kvadratu je sledila kateheza o skavtu Samu, ki je bil zelo sposoben pri vsem vendar je zadolžitve opravljal površno, saj mu je zmanjkovalo časa za dobro izvedbo vseh. Po skavtski poti je postal mornar in se na krovu ladje naučil, da ne moreš biti sam za vse in se zanesti zgolj nase temveč si je v skupini potrebno razdeliti naloge - tako skupnost deluje in postaja podobna idealni. Na petih delavnicah (bivaki iz naravnih materialov, zgradbarstvo, prva pomoč, stezosledstvo in poznavanje rastlin, filtriranje vode ipd.) so se IV preizkusili v manj znanih veščinah oziroma svoje skavtsko/tehnično znanje nadgradili. Kosilo so si po skupinah skuhali na švedskih baklah in se pripravili za vrhunec dogajanja - pot preživetja. Med čakanjem na vrsto za pot preživetja so se lahko preizkusili v ježi lipicancev, ogledu striženja ovac, košnji trave s koso in drugih aktivnostih. Na koncu smo desnemu sosedu podarili svoj prijateljski vozel za spomin na ta nepozaben dan.

Prelepo vreme, navdušenje in skavtski duh so dan naredili nepozaben. Za dokaz je tukaj nekaj vtisov udeležencev/-k in slike:

"Dobila sem zelo dobrega novega prijatelja."

"Blatno zabavno nepozabno legendarno."

"Mama ima pripombo na moje blatne hlače ..."

"Upam, da bo drugo leto tako zakon kot letos." 

"Zelo se veselim naslednjega IV izziva."

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.