Iskalci biserov

Zimovanje klanovcev v Radovljici in okolici 27. 2. - 1. 3. 2015.

Litijski klanovci smo zadnji februarski vikend z dvema voditeljema na čelu preživeli v Radovljici. Po nekaj partijah enke na vlaku, smo v petek zvečer prispeli do radovljiškega župnišča. Po dvigu zastav na dvorišču nam je glavni kuhar Matic (chéf) spekel palačinke, ki so se odlično podale k Nutelli. Pred spanjem smo še enkrat udarili v enki, nekateri z manj, drugi z več uspeški (beri uspehi in dosežki).

V soboto zjutraj nas je zbudila budnica in ''hopla'' smo skočili v kavbojke. Po zajtrku smo se po Jakobovi poti skupaj z njegovo zgodbo napotili proti Bledu. Ob pogledu na lepo gorenjsko pokrajino smo nekaj časa posvetili tudi katehezi in razmisleku ter iz črk, ki smo jih iskali na poti sestavili zgovorno geslo ''Bog je vedno z mano''. Zvečer smo srečno prispeli v župnišče, pričakali pa so nas gurmanski užitki iz saća. Ker skavt vsak dan naredi vsaj eno dobro delo, smo župniku pomagali znositi drva in mu napolnili zaloge, pri čemer smo se prav zabavali. Večer smo zaključili s pripovedjo o naši in Jakobovi poti ter seveda enko.

V nedeljo smo se popotniki in popotnice odpravili v puščavo in izvedeli nadaljevanje Jakobove zgodbe. Ko smo temeljito pospravili kuhinjo, sobe, kjer smo spali  smo se z vlakom odpeljali v Litijo. Domov smo se odpravili napolnjeni s skavtskim duhom, spremljala nas je misel, da nikoli ne hodimo sami.

Ema & Ernestina

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.