Prireditev Luč miru iz Betlehema 2012

Tradicionalna prireditev Luč miru iz Betlehema 23. 12. 2012 v Litiji

Že 17. zapored smo litijske skavtinje in skavti pripravili prireditev Luč miru iz Betlehema, s katero smo ljudem približali tokratno poslanico in namen akcije.

Letošnja zgodba je govorila o štirih svečah, ki so pripovedovale vsaka svojo zgodbo.

Prva sveča se je imenovala MIR, druga VERA, tretja LJUBEZEN..

Prva je videla spor med sosedoma in ugotovila, da ljudje po svetu ne znajo več obdržati miru. Uvidela je, da ji ne preostane drugega, kot da ugasne.

Gospe se med molitvijo v cerkvi lotijo opravljanja sokrajanov ter "pozabijo" na molitev. Vera očitno ne služi več ničemur. Ljudje nočejo vedeti zanjo. Druga sveča zato ne vidi več smisla, da bi ostala prižgana in jo že naslednji trenutek ugasne lahna sapa.

Par se prepira glede hišnih opravil, tretja sveča žalostna gleda prepir in ugotavlja, da nima moči ostati prižgana. Ljudje se ne zavedajo njenega pomena. Svoje drage bolj sovražijo kot pa ljubijo in tudi ona tiho ugasne.

Kar naenkrat pa v sobo vstopi otrok, vidi ugasnjene sveče in se prestraši zaradi teme, ki je nastala zaradi ugasnjenih sveč. 

Tedaj pa spregovori še četrta sveča. Pove, da dokler bo ona gorela, lahko vedno znova prižgemo ostale sveče.  Ta sveča se imenuje UPANJE.

Objavljeno v Dogajalo se je..., Aktualno
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.